Σκουριογιάννης Δημήτρης

Skourogiannis

Σκουριογιάννης Δημήτρης

Εμπειρογνώμων Designer / Σύμβουλος Καινοτομίας

Biography

Ο κ. Δημήτρης Σκουρογιάννης σπούδασε Industrial Product Design, Interior Architecture, Visual Communications και Σκηνογραφία στην Αθήνα και το Μιλάνο.

Στην συνεχή προσπάθειά του για την ανάδειξη των δυνατοτήτων του ευρύτερου χώρου του design και τη δυναμική αξιοποίησή του επιμελήθηκε πολλές εκθέσεις και συνεδριακές διοργανώσεις, συμμετείχε σε ειδικές επιτροπές και οργάνωσε εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Επίσης υπήρξε εκδότης του βραβευμένου διεθνούς περιοδικού “Multidisciplinary NTIZAIN”.

Aπό το 1993 δημιούργησε και διευθύνει το τμήμα Industrial-Product Design (BA Hon’s) στον ΑΚΤΟ σε συνεργασία με το Middlesex University (UK).

Aπό την άνοιξη 2014 τo τμήμα αυτό δημιούργησε το πρώτο Innovation Lab στην Ελλάδα, σχετικά με το product design και τις δυνατότητες αναπτυξιακών συμπράξεων του.
Ο Δημήτρης είναι ο ιδρυτής και διευθυντής του The PERIPLUS project, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που διερευνά τις δυνατότητες της δημιουργικότητας, σε συνεργασία με ένα ευρύ διεθνές δίκτυο διαφόρων πολιτιστικών ιδρυμάτων και ενδιαφερόμενων μερών. Διοργανώνει επίσης συλλογικές πλατφόρμες και δραστηριότητες όπως το Athens Design Festival (ADF), την Athens Design Biennale (ADB), την Athens Design Week (ADW) και τα Periplus Workshops. Ο Δημήτρης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Design από τη Scuola Politecnica του Μιλάνου. Τον Σεπτέμβριο του 2015, ήταν ομιλητής του TEDx Academy στο Design Thinking. Σήμερα προσπαθεί να είναι ένας ατρόμητος παρατηρητής και υποστηρίζει ότι υπάρχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ για αληθινό σχέδιο